GoofyHet had die nacht tegen de vijftien graden gevroren. De boer had Goofy in een bak met stro gelegd, Goofy kon niet meer lopen en was vel over been. Zijn ogen waren al gebroken. Ik droeg hem naar ons oude bestelbusje, een soort PTT wagentje wat op zijn laatste groefjes liep, en bracht hem naar ons asiel.
Goofy was getatoueerd. Maar ik aarzelde, om het door te geven aan de politie en/of dierenbescherming. Want we hadden inmiddels al een slechte ervaring opgedaan met die regeltjes, waarin nooit naar het welzijn van het dier werd gekeken. Maar dit was te erg en dus besloot ik, het toch aan te geven. Ik zou voor hem vechten en over mijn lijk kreeg die barbaar hem terug. Nadat er een groot artikel in de leeuwarder krant was geplaatst. (zie bovenste krantenbericht) stond de telefoon bij mij de hele dag roodgloeiend. Het waren vooral jagers, die Goofy wel wilden hebben. Nu ken ik verschillende jagers, die de honden met zeer harde hand en lichamelijk geweld opvoeden en dat was het laatste dus, wat Goofy nu nog helemaal ten gronde kon richten. Goofy was bang, ook voor knallen, bleek later. Mijn hond Boris was net enige weken overleden en dus besloot ik, om Goofy zelf in huis te nemen.  Toen Goofy bij ons  thuis kwam, durfde hij eerst niet naar binnen. Later durfde hij weer niet naar binnen als er ook maar één stoel verschoven was. Hij was doodsbang voor vooral mannen, maar als er een vrijwilliger van het asiel binnenkwam en hij ving de geur op, was hij niet meer bang en begroette hij die collega van mij enthousiast . Om een lang verhaal kort te houden, Goofy leefde op en werd een geweldige hond.
Op 2 november 2011 heb ik Goofy in moeten laten slapen. Hij kon niet meer, maar de manier, waarop het uiteindelijk toch nog te snel is gegaan, de dierenarts overrompelde me, terwijl ik me nog zo had voorgenomen, om me door niets en niemand te laten drijven in deze moeilijke dagen, zal ik mezelf nooit vergeven. Goofy kon niet meer, dat was wel zeker.
Goofy, die, tot hij zijn laatste adem uitblies, nog zo doorzette in alles, die gewoon weer verder liep, nadat ik hem uit de sloot had gevist, die het leven al had opgegeven toen hij in het asiel kwam, zijn ogen waren al gebroken,  is zestien jaar geworden.  Hij was een fijne hond, ik mis hem nog steeds.

 Reacties

Pagina12
dikkemick op 29-03-2012 11:31
Babbel,
Ik ben veul te laat, bijna te vroeg...maar alsnog bij deze:
VAN HARTE GEFELICITEERD
met je verjaardag!!!
 
Ik leesd at je ook nog verdrietige dingen hebt meegemaakt en wens je daar ook sterkte mee, en nogmaals vind ik het fantastisch van je dat je Goofy een aantal heerlijke jaren hebt bezorgd!
 
Zizy-Marlene op 29-03-2012 11:38
Ja Babbeltje.. dat had ik al verwacht...
 
liefs.. hoop dat je weekend leuk geweest is
 
Kan je dronken worden van die bonbons dan, jeeeeeeeeee .. blij dat ik ze niet allemaal achter elkaar opgegeten heb dan
Eva op 29-03-2012 15:02
Babbel, het is inderdaad heel triest hoe allerlei dieren gefokt worden. Van die kippen wist ik niet. Wel van tamme ratten ... die krijgen ook al vrij snel allerlei ziektes (het liefst tumoren) omdat ze eerst in laboratoria hebben gediend als proefdier. Dat was voor mij de hoofdreden geen ratten meer te nemen. 
hubenyvonne op 31-03-2012 09:22
Zit hier met een brok in de keel dit te lezen, en kijk eens naar mijn Ola, die prinsesseheerlijk ligt te slapen nu.
Wat verschrikkelijk en wat fijn, wat super, dat Goofy jou ontmoette en jij Goofy!!
 
Wat zal je aan hem gehecht zijn geweest, jullie hebben samen het diepste beleefd.
 
Je hebt gelijk, Ola heeft ook zo'n ontzettend zachte, gladde vacht. De dierenarts vermoedde er iets van een Brac in...ach, het maakt mij niets uit, weet een ding zeker: heb de liefste hond uit Spanje gekregen!!
Ze is zo enorm aanhankelijk en lief, heb dit nog nooit meegemaakt bij een hond.
Voor mannen is ze ook bang merk ik als ik buiten loop, dan blijft ze staan en verroert niets meer.
 
Pff, indrukwekkend logje heb je gemaakt Babbel,
 
hetlevenruikt op 01-04-2012 16:27
Een ontroerend verhaal...
 
Het leven ruikt
hubenyvonne op 03-04-2012 09:04
Kom je gewoon een fijne dinsdag toewensen,'
 
lieve groet,
yvonne
**redrose** op 03-04-2012 19:31
Hoi babbel
 
De dagen vliegen voorbiij
Morgen nog 1 hele dag vrij en ga een aantal schoonmaakklusjes doen
Verder gaat deze dame over een half uur sporten met dochterlief
Het gaat goed..........mijn spieren worden weer sterker en sterker
hahahha dochterlief is verbaasd wat voor kracht er in haar moeder tevoorschijn kan komen!
Ze doet met moeite de oefeningen en kijkt vol verbazing als mama zonder moeite 25 killo naar beneden trekt met haar biceps ..echt gezellig zo samen werken aan een sterk lijf
 
Fijne avond groetjes van redrose
Rob Alberts op 03-04-2012 23:02
Een van mijn lieve Oost-Europese leerlingen wil hondenverzorgster worden. Ik vind het vertederend hoe zij praat over haar liefde voor honden. Jammer genoeg zijn er ook dierenbeulen. Diervriendelijke groet
babbelegoegje op 06-04-2012 14:18
Janny, tussen het redden van de visjes door vierden we de verjaardag. Zaterdagmiddag was ik met dochter- en schoondochterlief op stap geweest, naar de dierenwinkels. Die ene winkel heeft een heel groot park met allerlei soorten dieren, kippen, eenden, duiven, zwanen. En het was mooi weer, dus daar hebben we ook even lekker doorheen gewandeld. En we hebben ook nog een ijsje gegeten in 'het ëethuisje' in het winkelcentrum. Was ook heel leuk, zaterdagmiddag op stap, alleen met mijn dochters. Ik heb al veel plezier van mijn Del gehad, hoor. Tja, een Apple heeft niet het eeuwige leven, was die al over de houdbaarheidsdatum? Jij had een lieve vader, denk ik. En de Apple valt niet ver van de boom. En een dier heb je niet om mee te pronken...toch?
En eitjes hoef ik nooit meer te kopen,  tenminste, als nu alles goed gaat met de kipjes. Eergisteren miste ik ze, toen liepen ze in het land van de buren. En die buren hebben twee honden, die ook wel een kipje lusten. Dus ik snel eerst naar de buren om te vragen, of ze de honden even vast wilden houden. Toen door het net bemeste land om mijn kippetjes weer terug te jagen. Nu zitten ze vast tot er wat gaatjes zijn gedicht. Vanmiddag kwam ik het erf op rijden, zat er een sperwer op de reed. (Ik mijn telefoon op foto instellen, voorzichtig uit de auto, maar toen vloog hij toch weg, dus ik kan hem niet laten zien helaas) Toen moest ik eerst mijn kippetjes even tellen. Nergens een hoopje veren, viel mee, maar toch...het blijft oppassen met die dieren. Bij mij heeft nog in geen twintig jaar een roofvogel een kip gepakt, maar ik hoor wel nare verhalen van buurtgenoten.
Fijne paasdagen, meisje.
 
babbelegoegje op 06-04-2012 14:23
Mick, dankjewel, ook wat laat. Dieren is altijd een zorg, zoals mijn lieve moeder ook altijd zei.
En er is altijd wat, zoals ik net aan Janny schreef.
Maar Goofy heeft nog een mooi, en ook best lang, leven gehad.
Fijne paasdagen, met jouw ontdeugende stelletje.


babbelegoegje op 06-04-2012 14:28
Zizy, Eva, Yvonne Geurtje, Mandy en Rob, ook alvast een fijn paasweekend gewenst.  Mr.X en Barry en Babs ook alvast. Ik moet nu eerst weer weg. maar kom later hier weer op terug.

Eva op 06-04-2012 16:49
Fijne dagen Babbel. 
babbelegoegje op 08-04-2012 02:48
@ Zizy,  dat weekend was heel leuk, Wil. En van Beerenburgbonbons kun je best dronken worden hoor, als je er maar genoeg eet. Vond je ze trouwens lekker?

babbelegoegje op 08-04-2012 03:00
Eva, tja, ik heb ook ratjes gehad. Babbelegoegje was er één van. Net een hondje, heb ik al over geschreven in mijn logje 'naamsverklaring' geloof  ik. 
Mijn ratjes waren ook altijd ziek. Steeds weer naar de dierenarts. Giingen ze toch nog vaak dood. Maar ze leven ook niet zo lang, dat is ook heel triest. Ik had een thermometer naast hun kooi en verhuisde de kooi naar een warmere of koelere plek als de temperatuur onder de 20 of boven de 25 graden kwam.
Mijn demente vriendin (wisten we toen nog niet) heeft erop gepast en die wist niet meer, bleek later, waar die thermometer voor was. Ze had  ratje Piepeltsje gewoon lekker buiten in de zon gezet. Prompt weer ziek natuurlijk en ondanks de medicijnen ook overleden. Tumoren hebben mijn ratjes trouwens niet gehad, maar die luchtwegen. Babbelegoegje heeft nog het langst geleefd, die is ruim drie jaar geworden.
babbelegoegje op 08-04-2012 03:11
Yvonne, er zit vast en zeker een jachthond in. Brac zou best kunnen. Lief en aanhankelijk, dat klinkt als een gladharige duitse staande als Goofy. Zag het ook al in Ola haar ogen, sprekend....
Weet je, heel veel honden in ons asiel waren bang voor mannen. Goofy was ook doodsbang voor groepjes jongens/mannen, daar durfde hij echt niet langs.
En als hij de lijn aan zijn halsband voor zich had, daar kon hij ook niet tegen, sloeg hij snel een poot erover heen. Dat kwam, denk ik, omdat hij zo opgehangen was.
Ola gaat ook nog voelen, dat er ook andere baasjes zijn, Yvonne.

babbelegoegje op 08-04-2012 16:00
Oké, er is iets heel vervelends aan de hand. Als ik twee of drie re-reacties geplaatst heb, lukt het verder niet meer. Dan krijg ik EVEN GEDULD GRAAG erop en dat blijft er dan op staan. Zo schiet het niet op. Dat is nu al een hele poos zo. Heb nu ook al de spam poison van mijn puntje gehaald, omdat ikdacht, dat het daar misschien aan kon liggen. Vrienden van buiten puntland kunnen ook vaak niet op mijn weblog hier reageren, dus wie weet, misschien nu ook wel, nu spam poison is verwijderd. Maar even afwachten.
Maar ik kan dus maar drie reacties plaatsen en dan lukt het niet meer.
Zit je voor je laptop, kan je niks meer doen. Dat is echt balen.
Maar we gaan vrolijk verder, vanavond weer drie.

Freddy Steelandt op 09-04-2012 07:07
Kom u een fijne tweede Pasen wensen" Babbelegoegje," ben eens vroeg uit bed gesprongen om mijn mail te kunnen afwerken alvorens ik ander werk doe.
 
Het was gisteren op Pasen bitter koud bij ons in Vlaanderen (België).Ondanks deze koude Paasdag zag ik mensen op straat met hun hond op wandel en dacht:wanneer dat appartement van me volledig gerenoveerd is;stap ik naar een dierenasiel.De lente komt eraan,dus het geschikte moment om een huisdier in huis te halen.Wanneer het terug winter wordt,voelt mijn nieuwe troetel zich bij me volledigthuis...!!
 
Nog een leuke dag verder,
 
 
 
babbelegoegje op 12-04-2012 01:48
Geurtje, het leven ruikt, het is gelukkig goed afgelopen, in dit geval.
Vond het fijn, jou hier in puntland ook weer te zien.

babbelegoegje op 12-04-2012 01:50
Redrose, leuk, sporten met je dochter. mama is goed getraind.
Liefs...
babbelegoegje op 12-04-2012 02:21
Rob, ik heb op lagere scholen een soort van..tja, ik noem het maar lezingen, gegeven. En het is me opgevallen, dat kinderen snel ergens enthousiast voor te krijgen zijn. En dat ze in beginsel allemaal van dieren houden, zelfs de kinderen van die hondenhandelaren, die ook in zo'n  klas zaten en wiens vaders het regelmatig met ons aan de stok hadden, wegens ernstige mishandeling en het dumpen van dieren. Bij sommige kinderen, zoals dat Oost Europese meisje, zit het er al van jongsaf in. Had ik ook, ik was drie of vier jaar, toen we met ons gezin gingen wandelen tijdens de vakantie op Vlieland. Er was een rupsenplaag. Mijn ouders hadden het niet meer tijdens die wandeling, want ik wilde absoluut geen rupsen doodtrappen, dus ik probeerde ze allemaal te ontwijken en bleef daardoor steeds een halve kilometer achter.  Ze moesten alsmaar stoppen en op mij wachten.
Groetjes....
babbelegoegje op 12-04-2012 02:37
Freddy,  het was hier ook koud hoor. En nat.maar de meubelboulevards vaarden er wel bij. En ja, met een hond moet je er wel bij weer en wind uit, tenzij je een hele grote tuin hebt. Maar daar staat wel veel liefde en aanspraak tegenover.Gaat alles naar wens met de renovatie?
We horen het natuurlijk wel even hé, als je een hond hebt gevonden.
 

Rob Alberts op 12-05-2012 17:41
Ik blijf een hondenliefhebber. Ik gun elke dierenmishandelaar een honds bestaan... Diervriendelijke groet
Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
,

     

                Let op. Als je in de balk
              een berichtje plaatst, zal
              dit pas te zien zijn, als je
       deze weblog weer opnieuw opent.


     Welkom op mijn weblog.
                    
               Laat je met mijn vinkje
         meeslepen in een wereld vol
          van liefde, fantasie, muziek,
               kunst en romantiek.  
 
           
      
 
           ”"
            Deelnemer aan de OBA
      (Onafhankelijke Bloggers Associatie)(Helder Camara, bisschop uit Brazilie)


  (Er zijn mensen die zo arm zijn,
 het enige wat ze hebben is geld)
 
Frysk - hollânsk wurdboek.
Nederlands-fries woordenboek.
          Type het woord in, dat je
          vertaald wilt hebben en
          klik op het gele cirkeltje.
         Je kunt daarna bij sommige
         woorden links onder op
         afspelen' klikken, om de
         uitspraak ook te horen.  


Another meaning. Stealers Wheel.
 Red red wine. UB40 with Bob Marley.
 
Mijn andere muziek, hier aanklikbaar:

*Placido Domingo & John Denver.
 
                        .
     Vissen in een vissenkom
           houden is ook
        dierenmishandeling


laatste reacties
Rubrieken
Mijn laatste logjes.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Mijn punt vrienden
Links
Gelinkt door:
spam poison
Free Humming Bird 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl