Perhaps love
Godsamme, zegt ze, wat had ik je lief,
het maakte me zo kwetsbaar en naïef,
zo aantastbaar en zo sensitief,
godsamme, zegt ze, lief, ik had je lief. 
 
Het is niet zomaar bij een wip gebleven,
     ik heb de liefde echt met je bedreven     
en jij, ach nee, jij hebt me niet bedrogen,
ik heb mezelf gewoon wat voorgelogen.
 
Natuurlijk had ik het wel kunnen weten,
't was een illusie, zegt ze dan verbeten.
 
Is dat geen mooi gedicht, zegt mijn vriendin.
Jaja, zeg ik, dat hakt er lekker in.
 
Perhaps love is like a window
Perhaps an open door
It invites you to come closer
It wants to show you more
And even if you lose yourself
And don't know what to do
The memory of love will see you through
Love to some is like a cloud
To some as strong as steel
For some a way of living
For some a way to feel
And some say love is holding on
And some say letting go
And some say love is everything
And some say they don't know
Perhaps love is like the ocean
Full of conflict, full of pain
Like a fire when it's cold outside
Thunder when it rains


Reacties

Wil/Rdam op 01-06-2008 13:09
Godsamme. Zegt Wil! Kent die vriendin mij
 
Mooi gedicht....... En de muziek met die prachtige beeldenmmmmmmmmmmm even mijmeren.................................
 
JA, Wil zo is het wel weer genoeg geweest. Wordt wakker.
 
 
fatladysings op 01-06-2008 23:01
Ach en ik dacht meteen aan die jongen met die leuke ronde bril, hoeheetieookalweer, hij is verongelukt.....ja, echt waar, stond nog in de Story toen...toe, hoeheetieookalweer....hij zingt ook dat van de mountains....volgens mij is het o nee was het een Canadees.... ook mooi in elk geval.
 
Maar het gedicht Babbel.....wat een gedicht!!
Dat godsamme.....drukt dat niet tevens verbazing uit over hoe goed het was?
Over dat het godsamme echt was, ook al hield zij zichzelf voor de gek? Dat wij onszelf dat zomaar voor kunnen houden, dat het echt is en dat we dat dan zelf helemaal geloven?
En dat het er lekker in hakt, dat vinden we dan ook nog wel weer lekker, godsamme.
Wat een dom stelletje zeg, dat te realiseren. DAT hakt er pas in!!!
Ik vind het dus een fraai gedicht. Ik kan er helemaal in mee denken. Godsamme.
 
Bent u er al weer een beetje bovenop, mevrouw Babbel?
T!EN op 02-06-2008 19:04
Hé getsie, had ik een heel verhaaltje over hoe liefde blind kan maken, dat ik net op tijd contactlenzen had aangeschaft, dat als de uitdrukking "liefde maakt doof" was geweest, ik waarschijnlijk met een hoorapparaat had rondgelopen en meer van dit soort dingen, is er plotseling een error! Tja en om dan overnieuw te beginnen... Nee, ook dat is niet aan mij besteed. Net als zingen, wat ik vroeger probeerde, toen ik ook nog hoop had gitaar te leren spelen..."Take me home country roads", het nummer dat Fatlady bedoeld, zongen we ook nog weleens bij het kampvuur. Beetje zoetsappig, net als de versie van dit liedje zonder Placido Domingo als U het mij vraagt. Maar zóvind ik het prachtig! Net als jou gedichtje Babbel! Weer iets om toe te voegen aan Babbels Bundel!
Hopende dat er nu niks mis gaat,
verblijf ik,
met angstvallige groet,
vingers gekruist enzo.....
T!EN.
 
babbelegoegje op 03-06-2008 03:35
Wil, ik weet niet, of ze je kent, maar het kan de beste overkomen, dus jou ook. Misschien heeft ze jouw mooie gedichten ook wel gelezen.
Zij wilde nog wel even doorgaan, over hoeveel ze nog om hem geeft en hoe ze hem mist blabla, maar ik heb het maar afgekapt.  Ik bedoel, je moet altijd op je hoogtepunt stoppen. Of zie ik dat in dit geval nu net even verkeerd. Het draait tenslotte toch om de leescijfers en dan moet ze verder niet 'eamelje', dat interesseert niemand.
Maar voor haar sla je de spijker misschien wel op de kop, wordt wakker. En dan mijmeren jij en ik wel even lekker verder op het mooie tubetje van placento en Denver.

babbelegoegje op 03-06-2008 04:46
Het is late again. Morgen maar even verder.
 
Maar ik zet hier maar even snel het gedichtje nog neer, wat ik van ene Wilma van het marktplaatsforum citeer. Ik weet niet of ze het zelf geschreven heeft, maar ik vond het wel mooi.
 
Bedachte dromen
gingen kunstmatig voorbij,
in het leven wat ze wilde beheersen
 Krampachtig hield ze vast
aan het idee van liefde,
bedrogen door haar eigen wil
Het besef kwam
toen ze alleen was in de nacht,
zelfmedelijden smolt weg
Met gebogen hoofd
overdacht ze haar stommiteiten,
ze zou het opnieuw hebben gedaan


Wil/Rdam op 03-06-2008 19:00
Mooi gedicht.
En NU, zeg ik neen
Ik doe die stommiteit nooit meer
Maar ja dat isNU!
 
 
babbelegoegje op 04-06-2008 03:35
@ Misschien, lady Fatlady.  Misschien hebben we onszelf wel bij de poot. Had zij hem bij de poot.Had ze een dikke kater. Misschien ziet u het wel goed, dat ze zichzelf ervan moest overtuigen dat het niet zomaar een wip was, misschien was het te mooi om waar te zijn. Misschien was het  wel een spel. Misschien was het dom. Maar zo zie je dan maar  weer, je kunt altijd nog zo sterk in je schoenen staan, niet plat te krijgen, niet eens knibbelen voor God, je hebt het zo te pakken hoor.
En ik denk, dat u dus John Denver bedoelt. Van die mountains, ook van die gelukkige olifant ofzo. Maar ik wist niet, dat hij uit Australië kwam.
 
Met mij gaat het al iets beter.  Ik mag  de oelewappers en waaiers  helaas hebben gemist, maar ik heb nog een prachtige boom in de tuin waarmee ik misschien in uw workshop tuinieren wat hoge ogen kan gooien..  Ik ben er (bijna) weer helemaal klaar voor.
 


babbelegoegje op 04-06-2008 04:05
@Tien. Dat is zonde godsamme. Een mooi verhaal gemist. Jij reageert nog netjes, maar ik weet, hoe je je dan voelt en hoe de lust je dan voor een tweede poging, is vergaan. Maar het geeft wel aan, dat je heel goed begrepen hebt, dat liefde blind maakt. Natuurlijk uit ervaring, anders had je geen contactlenzen aangeschaft, om dit te voorkomen. 
En zó is het ook mooi,  ik vind een duet meestal ook mooier. Maar misschien maakt liefde ook zoetsappig, toedeloedeke, honneponneke, misschien herken je het ook nog een beetje.
Ik blijf het zonde vinden van je mooie stukje, misschien kun je toch nog een poging wagen. En doe dan net als mij, copïeer het eerst altijd even voor de zekerheid en doe dan niet zo dom als mij,om dat dan weer te vergeten, of om daarna nog nog een smilie te copïeren om te verplaatsen, zodat de tekst toch weg is en je een stomme smilie krijgt inplaats van je stukje,  of om snel nog even te copïeren, nadat je al op verzenden hebt gedrukt, want dan weet je zeker, dat je een error krijgt en het stukje niet is gecopïeerd.
Zo, nu zal ik het eerst ook maar weer even copïeren. 
Groetjes maidje. 
 

babbelegoegje op 04-06-2008 04:09
Zo, heb ik ook nog geluk gehad Tien. Want ik wilde er nog een smilie onder zetten en toen drukte ik per ongeluk al op verzenden. In de gouwigheid nog copïeren  mislukte, maar gelukkig ging het wel goed. Baalde al bijna bij voorbaat.
Toedeloe....
babbelegoegje op 04-06-2008 04:12
Tja Wil,  dat is hier en nu. Je moet soms sterk in je schoenen staan. Misschien ook maar een paar contactlenzen aanschaffen.  
Wil/Rdam op 04-06-2008 16:27
Ik heb net een nieuwe bril ..Misschien helpt die ook ?
Julia op 04-06-2008 16:53
Wow. Briljant.
 
 
Liefs,
Julia
babbelegoegje op 05-06-2008 04:23
We zien het wel Wil.  
babbelegoegje op 05-06-2008 04:57
Julia, dank je. Eerst even een snelle reactie, ik had bijna de hele avond weer eens een signaalsterkte van 0,0 en moet mezelf nu nodig weer naar bed schoppen
Ik had ook al even vlug een nieuwsgierige blik op jouw weblog geworpen en ik hoop snel ook weer jullie kant op te komen.
Groetjes....
  
 
 
Julia op 08-06-2008 13:50
Hoi!
Thanx voor je berichtje op mijn log!
 
Liefs,
Julia
fatladysings op 08-06-2008 18:17
Zeg Babbel, hoe zit dat met die signaalsterkte van jou? Hebben ze daar bij Veenwouden geen normale verbinding of zo???? Je hebt er nogal vaak last van, he?
axelle op 08-06-2008 20:43
Complimenten Babbel!
Talent!
Leuk om te lezen, onverwachte wendingen die je zo gemakkelijk neemt, petje af!
babbelegoegje op 12-06-2008 04:55
Julia, het genoegen was geheel aan mijn kant en ik kom zeker nog vaak bij je terug om je leuke logjes te lezen. Groetjes...
babbelegoegje op 12-06-2008 05:19
Lady Fatlady, ik weet het niet hoor. In bepaalde delen van de woonkamer lijkt het ook beter te gaan. Nu ik de laptop steeds tot het uiterste randje van het bureautje schuif, is het ook al wat beter, al scheelt het maar zo"n 20 cm van het kastje en de muur. Als u het mij vraagt, heb ik een hele gevoelige laptop. Misschien wil hij gewoon lekker bij mij op schoot. Maar het is wel heel irritant, als je dingen wilt openen en je krijgt steeds een error tussendoor of je msn valt weer uit.  Laat ik het voorzichtig zo stellen, dat heeft weer een hele negatieve invloed op mijn enthousiasme in het  reageren op diverse weblogs en forums en het bevordert de relatie met mijn laptop bepaalt niet,  ik krijg soms zelfs sterk de neiging, om hem eens flink door elkaar te rammelen. Kijk, als er geen stekkertjes met snoertjes aan zaten van een koptelefoon, een webcam en een muis, sjouwde ik hem met gemak de hele kamer door op zoek naar signalen, maar vanwege mijn gebrek aan  kennis omtrent stekkertjes en de gaatjes waar je die dan weer in moeten steken, en mijn gebrek aan lust, om al die aanhangsels ook meteen mee te moeten slepen, beperk ik me tot het heen en weer schuiven van het ding op mijn bureaublad. En vraag me niet, hoe het mogelijk is, maar 10 centimeter naar voren scheelt al gouw 4,5 Mbps jes. (van 5,5 tot 11,0 Mbps) En daar doe ik het dan maar mee. Maar ik ben ervan overtuigd dat mijn lage technische vernuft, ook qua naaien en fotograferen, mij ernstig beperkt in mijn capiciteiten op dat gebied.
babbelegoegje op 12-06-2008 05:41
Dank u Axelle. Maar ach, soms moet je een vriendin, die te ver dreigt te gaan in het uitstorten van haar hart in een logje, even resoluut afkappen. En dan krijg je misschien een verrassend slot.   Ik was er wel mooi klaar mee.
fatladysings op 12-06-2008 18:22
Frou Babbel, fan herte lokwinse met jo talitting ta de Golden Circle!!
En dat jo der noch mar lang fan genietsje meie.
 
Hjirby oerhandichje ik jo it medaljon fan ús selskip, sadat ek jo op jo site toane kinne dat jo in wurdich lid binne!.
 
TSJOCH!!!!
Wil/Rdam op 12-06-2008 19:52
Gefeliciteerd Babbel en welkom als lidvan de Golden Circle.
babbelegoegje op 18-06-2008 01:54
Lady Fatlady, ik bin der hiel grutsk op en sil him koesterje as in lytse poppe.
voor de anderen, ik ben er heel trots op en zal hem koesteren als een baby.  

Lieve Wil, jij ook bedankt. En ik ben blij dat ik ook bij de feestelijke opening van de natte ruimte aanwezig mag zijn.  
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
,

     

                Let op. Als je in de balk
              een berichtje plaatst, zal
              dit pas te zien zijn, als je
       deze weblog weer opnieuw opent.


     Welkom op mijn weblog.
                    
               Laat je met mijn vinkje
         meeslepen in een wereld vol
          van liefde, fantasie, muziek,
               kunst en romantiek.  
 
           
      
 
           ”"
            Deelnemer aan de OBA
      (Onafhankelijke Bloggers Associatie)(Helder Camara, bisschop uit Brazilie)


  (Er zijn mensen die zo arm zijn,
 het enige wat ze hebben is geld)
 
Frysk - hollânsk wurdboek.
Nederlands-fries woordenboek.
          Type het woord in, dat je
          vertaald wilt hebben en
          klik op het gele cirkeltje.
         Je kunt daarna bij sommige
         woorden links onder op
         afspelen' klikken, om de
         uitspraak ook te horen.  


Another meaning. Stealers Wheel.
 Red red wine. UB40 with Bob Marley.
 
Mijn andere muziek, hier aanklikbaar:

*Placido Domingo & John Denver.
 
                        .
     Vissen in een vissenkom
           houden is ook
        dierenmishandeling


laatste reacties
Rubrieken
Mijn laatste logjes.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Mijn punt vrienden
Links
Gelinkt door:
spam poison
Free Humming Bird 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl