Doe het zelf.
 
 
Ik vind het niet erg als iemand een pimpelpaarse das bij een oranje hemd aantrekt, of gewoon in zijn blote kont loopt, wat mij betreft. Als ik er niet van houd of me ergens aan erger, kijk ik er niet naar, zet ik de tv op een ander net, ofzo. Ik ga niet op teletekst zeuren over iemands haardracht of das. Mijn motto is dan ook: Laat ieder mens gewoon lekker doen wat die wil, tenzij er andere mensen of dieren de dupe van worden. Jouw vrijheid houdt op waar die van een ander begint. Zet jezelf voor gek,gooi je eigen glazen in, maar doe dat nooit ten koste van anderen, of het nu om mensen gaat of om andere dieren.
Dieren uit hun natuur halen om hen kunsjes te leren of om ze in hokjes en kooitjes te stoppen kun je dan wel leuk vinden, je kunt het leuk vinden om zeehonden of stieren op een bloederige manier te zien afslachten, of noem maar wat aso achtigs voor ons vermaak, je kunt er zelfs aan verdienen. Hier gaat het ook niet meer op, dat het er niet is als je simpelweg geen kaartje koopt en er niet naar kijkt. Want het gaat hier om levende wezens met gevoel, die gepijnigd en gemarteld worden en die zichzelf niet kunnen verdedigen. Dus een simpel omdraaien en weglopen voor de ellende, die mensen veroorzaken, daar help je niemand mee. Je mag het afkeuren, je mag je inzetten om de slachtoffers te helpen, er tegen vechten dat aso's zonder gevoel onschuldige mensen en dieren de grond in trappen. Want dat is erg. Dat is zo laag. Waarom moet een mens een leeuw kunstjes leren. Waarom moeten dieren door een brandende hoepel springen terwijl ze van nature zo'n grote angst hebben voor vuur. Waarom? We leven toch niet meer in de middeleeuwen?
We zijn ontwikkeld maar sommige mensen missen gewoon een gen. Die zijn ergens blijven hangen in de ontwikkeling en dit, gecombineerd met de rest van de menselijke hersenen, die wel ontwikkeld zijn, maakt deze mensen gevaarlijker dan een beest. Slechter dan een beest. En zo gevaarlijk, dat ze in staat zijn, de hele aarde te verwoesten. Ik kan er niet naar kijken, als in een natuurfilm een dier door een ander dier wordt gepakt. Maar het is de natuur.De natuur is wreed, het is een natuurlijke selectie waarbij ieder dier zijn eigen verdedigingswapen heeft ontwikkeld. De zwaksten worden gepakt en de sterksten planten zich voort.  Maar dat gaat niet meer op, als de mens met de vuurwapens de natuur een handje wil helpen.
De mensen brengen alles uit evenwicht en halen de laatste leefgebieden van de dieren weg. En je hoeft echt geen jasjes en parfums voor de hondjes te kopen om een dierenvriend te zijn, het blijven dieren, dieren die zichzelf niet kunnen beschermen en verdedigen tegen die 'mensen'. Gelukkig zijn er ook mensen die dat doen, die opkomen voor de zwakkere levende wezens in de samenleving. Mensen die er boven staan, mensen die er niet om kunnen lachen als een angstige leeuw onder dwang door een brandende hoepel springt.
 
 
 


Reacties

T!EN ·.·•O.o°•>•°o op 12-02-2008 12:37
Wat dacht je van een combinatie Babbel, pimpelpaarse das, oranje hemd én blote kont! :)
Bij het lezen van je stukje moest ik meteen weer aan dat vreselijk filmpje denken van die dolfijnen slachterij beulerij in Japan. Walgelijk!!! Als je dat ziet denk je ook, hoe kan het datzoiets in deze tijd nóg op zo'n manier gebeurd... :(
Al doel jij in jou stukje weer op iets anders. Ja mensen zijn soms bij de beesten af, en anderen denken niet verder dan hun neus lang is...
 
p.s. Siggy wilde zelf de pruik op, ja echt waar! Nadat ze het bij iemand anders had gezien vond ze het wel even interressant, heel even maar, want daarna heeft ze hem door elkaar geschud, als ware het haar touwtje... Er is niks meer van over! ;)
axelle op 12-02-2008 15:28
Dit komt recht uit je hart Babbel, je snapt dat niet waarom mensen dieren martelen...
Hoewel sommigen uit boetedoening een paars overhemd met gele das aantrekken..
babbelegoegje op 13-02-2008 04:32
Ach Tien, die blote kont gaat nog wel, blote mannenkonten zijn tenslotte schaars op tv en op weblogjes, terwijl de (glitter)borsten je om de oren vliegen. Dus met een blote mannenkont zal ik direct niet naar het bakje grijpen, ja, misschien om te voorkomen, dat de mannen hier in huis dan toevallig net gaan zappen.
Maar er is zoveel dierenleed. De beren, de slangen van slangenbezweerders, de ganzenpaté en de haaienvinnen. Noem maar op. Er zijn inderdaad ook heel veel mensen, aan wie alle ellende gewoon voorbij gaat.
Dus Siggy zeurde om een pruik. Of had jij die toevallig op en heeft ze hem van je hoofd getrokken. Ja, de honden kennende.... Er bleef dus niks van de hele pruik over. Maar de foto is wel geslaagd, ze staat er prachtig op. Ik vind het heel leuk, dat je weer actief bent op die weblog.
En voor wie die leuke foto van dat blondje wil zien >  klik hier.
Groetjes Tien.....
babbelegoegje op 13-02-2008 05:09
Ach Axelle, ik noemde maar wat, er zijn ergere dingen dan een  paars overhemd.    maar dat paarse overhemd kwam wel recht uit mijn hart. Mannen kunnen  over het algemeen trouwens niet zo goed  combineren. Zelfs twee sokken hebben ze soms al moeite mee. Het zit er gewoon niet in.
                                    
Wil/Rdam op 13-02-2008 12:37
Mooi log Babbel, men zegt weleens het helpt toch niet , maar zwijgen nog minder!
 
Enne dat combineren kan je ze in sommige gevallen aan leren...geloof mij ik spreek uit ervaring
 
*gaat weer verder met schoonmaken pfff*
babbelegoegje op 13-02-2008 15:42
Ach, heb je het zo druk. Sterkte Wil. Heb je een groot huis?
 
Het lijkt zelfs wel, of ik eraan voorbij ga, aan dat leed, maar ik heb gedemonstreerd en stukken geschreven en de meest mishandelde en soms bijna ten dode opgeschreven dieren van de straat geplukt. Handtekeningen verzameld en collectes gelopen. Als kind ging ik al flink tekeer tegen de  de jagers en de vissers. Maar je staat inwezen machteloos en je hoort steeds weer nieuwe gevallen van mishandeling. En de dieren worden hier ook nog steeds mishandeld en gedumpt. Maar zolang er nog mensen zijn, die zich hiervoor inzetten is de strijd nog niet verloren.  We hebben al een partij voor de dieren in de kamer en die opent tenminste discussies over mishandeling. En met de steun van de SP en Groen links en een aantal pvda ers kunnen ze nog veel bereiken. Nederland loopt niet voorop, wat de regelgeving ter bescherming van de dieren aangaat. De vissenkom en ook de circusdieren o.a. zijn al in een aantal landen verboden.
Dus je kunt het die mannen  aanleren, Wil? Misschien zit het er toch wel een beetje in, want ze bladeren maar wat graag in de Wehkamp en Neckerman, om voor jou wat leuke dingen, leuk stringetje ofzo, uit te zoeken. Tenminste, dat zeggen ze dan.  Dat is mijn ervaring.
Wil/Rdam op 14-02-2008 20:01
Neen ik geen groot huis Babbel, maar de stof is overal doorheen gedrongen en ik moet dus echt alles af gaan zemen , alles dus , vandaag de douche gedaan stof zat zelfs in de kastjes .
 
Nu die man van mij zat nooit in de mode gidsen te bladeren hoor, dus ook niet naar lingerie setjes, dat vond hij maar niets, je trok het toch weer zo snel mogelijk uit !! haha , ik heb in het begin van ons trouwen een paar setjes gekocht en daar dan ook het hele huwelijk meegedaan ,
gelukkig is de mode daar niet veel in veranderd
babbelegoegje op 15-02-2008 04:39
Ja, je hoeft eigenlijk geen dure sexy setjes te kopen,je hebt het maar heel eventjes aan.Je gaat er toch niet de hele dag mee rondlopen. Maar ik wist ook wel, dat het eigenlijk de bedoeling ook niet zo was, dat ik het ging bestellen, het ging alleen om het uitzoeken, mannen kunnen ook wel link zijn hoor, op hun manier.
Nynaeve op 18-02-2008 22:25
Hallo Babbel,
 
Dit is al wel een wat ouder logje van je, maar wil er toch graag op reageren. Je hebt helemaal gelijk. Punt.
 
Er is een hoop ellende wat met dieren wordt uitgehaald, denk ook maar aan de veewagens waarin dieren opeengestapeld pijn liggen lijden. En wat ik nog het meest zinloos en wreed vind zijn de zogenaamde stierengevechten. Zo'n arm beest wat niet weet wat hem overkomt, die zomaar zonder reden gepijnigd wordt. En waarom??? Wie vind zoiets nou leuk? Wat is er voor lol aan om een beest zo te zien lijden? Ik snap het niet.
 

babbelegoegje op 19-02-2008 02:48
Nou, zo oud is die toch nou ook weer niet. De stukjes vloeien me momenteel niet dagelijks uit de pen. Maar het dierenleed blijft ook actueel. Hoeveel strijd we ook voeren,  Er is heel veel ellende, gelukkig, en dat heb ik tijdens mijn werk in het asiel ook ondekt, zijn er ook nog heel veel mensen, die wel veel om dieren geven. maar het is en blijft onvoorstelbaar, wat mensen dieren aan kunnen doen. Bedankt voor je reactie, ik zal zo ook even bij jou kijken. Groetjes.....

 
 
hanny hasquare op 15-09-2015 20:34

Misschien zag je bij mij wel de tekeningen, linken en petities langskomen TEGEN allerlei soorten dieren mishandelingen, waar je het hier ook over hebt, stierenvechten, dolfijnene en zeehonden wreed afslachten alleen uit bravoer ( om te eten en zich "te kleden" is dit zelfs voor de Inuïten en Eskimos al héééél lang niet meer nodig ! )

Maar jammergenoeg zoals je schrijft, het is nog stééds actueel !

Wil iemand alvast iéts ondernemen tegen het barbaarse en bloederige stierenvechten, dan hier de link van het CAS Internationaal ( Comité Antie Stierenvechten ) in Nederland :

http://www.cas-international.org/EN/pages/video.html

Abonneer je op hun nieuwsbrief, evt. doneren, maar zeer zeker hun petities tégen dit walgelijke 'vermaak' tekenen ! ! !

DAT kunnen we in iéder geval doén ! !

Groetjes Babbel,

je mede-strijdster hanny

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
,

     

                Let op. Als je in de balk
              een berichtje plaatst, zal
              dit pas te zien zijn, als je
       deze weblog weer opnieuw opent.


     Welkom op mijn weblog.
                    
               Laat je met mijn vinkje
         meeslepen in een wereld vol
          van liefde, fantasie, muziek,
               kunst en romantiek.  
 
           
      
 
           ”"
            Deelnemer aan de OBA
      (Onafhankelijke Bloggers Associatie)(Helder Camara, bisschop uit Brazilie)


  (Er zijn mensen die zo arm zijn,
 het enige wat ze hebben is geld)
 
Frysk - hollânsk wurdboek.
Nederlands-fries woordenboek.
          Type het woord in, dat je
          vertaald wilt hebben en
          klik op het gele cirkeltje.
         Je kunt daarna bij sommige
         woorden links onder op
         afspelen' klikken, om de
         uitspraak ook te horen.  


Another meaning. Stealers Wheel.
 Red red wine. UB40 with Bob Marley.
 
Mijn andere muziek, hier aanklikbaar:

*Placido Domingo & John Denver.
 
                        .
     Vissen in een vissenkom
           houden is ook
        dierenmishandeling


laatste reacties
Rubrieken
Mijn laatste logjes.
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Mijn punt vrienden
Links
Gelinkt door:
spam poison
Free Humming Bird 2 Cursors at www.totallyfreecursors.com
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl